Újraolvasó

Újraolvasó

Karácsonyi kötelezők

2018. december 13. - AmyRose

nevtelen-1_4.jpg

Minden könyvmolynak vannak olyan kedvencei, amihez újra és újra visszatér, ami számára egy biztos választás. Most az én személyes karácsonyi kötelező olvasmányaimról olvashattok.

covers_368019.jpg

BRIGITTE WENINGER / EVE THARLET: 24 KARÁCSONYI MESE

Ha lennének gyerkőceim biztos, hogy ez lenne az a könyv, ami az adventi időszakban minden este előkerülne. Valójában egy mesés adventi kalendárium, de kétlem, hogy volt valaha olyan család, ahol egy este csak egy mese hangzott el belőle. Minden mese kedves és tanulságos. Vannak köztük ismertebbek és teljesen ismeretlenek. Mindez nagyon igényesen kivitelezve, tündéri illusztrációval megspékelve.

covers_70488.jpg

WIEBER ORSOLYA: KISKARÁCSONYI NAGY MIKULÁS KÖNYV

Vannak azok a karácsonyi filmek és reklámok, ahol a nagyszülő egy marha nagy mesekönyvből olvas fel az unokáinak a karácsonyfa előtt egy fotelben ülve. Gondoljunk csak a klasszikus Coca-Cola reklámra. :) Ez a könyv pontosan egy olyan könyv. Nagyalakú, vaskosnak is mondható, tele egész oldalas Szegedi Katalin illusztrációkkal. Nekem a történet is nagyon tetszik, mert a világ minden tájának karácsonyi szokásait érinti. Nagyon szépen vegyíti az európai, az angolszász és az északi népek karácsonyi hagyományait egy mesén belül.

covers_417355.jpg

J.R.R. TOLKIEN: KARÁCSONYI LEVELEK

Ez a könyv jelenleg is a magyar olvasók egyik kedvenc fantasy könyve. :) Nem is csoda, hiszen egy rendkívül különleges mesekönyvről van szó. A Gyűrűk Ura írója egy teljesen más oldaláról mutatkozik meg előttünk, ugyanis ezeket a történeteket nem a nagyközönségnek szánta eredetileg. Minden évben írt egy levelet a gyerekeinek Karácsony Apó nevében. A levelekből egy gazdagon illusztrált folytatásos karácsonyi történet kerekedik ki. A kalandok egyre izgalmasabbak, a szereplők folyamatosan gyarapodnak. Még a háború nehéz éveiben sem feledkezett meg ezekről a levelekről és számomra ez volt a legvarázslatosabb pontja ennek a könyvnek.

+1

Ha már szóba került, akkor itt megnézhető az a bizonyos Coca-Cola reklám, amit sok gyerektársammal együtt imádtunk valamikor:

Kellemes készülődést mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr7514479042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása