Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 19. (2018. június - Földönkívüli a tesitanárom!, Thaiföldi feleség)

2018. június 30. - AmyRose

heti_blog_fejlec-aktualizalhato_13.jpg

Ez az utolsó heti blog posztom őszig, fogadjátok szeretettel! :)

covers_409760.jpg

David Solomons: Földönkívüli a tesitanárom!

Az előző részhez hasonlóan ez is remekül sikerült. Kicsit más a téma, mert itt most tesitanárnak álcázott földönkívüliek akarják elfoglalni a bolygót. Mivel az én életemet is jelentősen megkeserítették a tesitanárok és a tesiórák abszolút tudtam kapcsolódni ehhez a sztorihoz is.

Annyira tetszett ez a két rész, hogy írtam a kiadónak, hogy a továbbiakat is tervezik-e magyar fordítással megjelentetni. Egyelőre úgy néz ki, hogy idén már nem lesz újabb folytatás, de azért én reménykedem benne, hogy jövőre talán összejön a dolog. Legrosszabb esetben kénytelen leszek eredeti nyelven olvasni őket tovább. :)

covers_489116.jpg

Sándor Anikó: Thaiföldi feleség

Alig fél évvel az előző Sándor Anikó könyv után már itt is van egy újabb, egy teljesen más témában. Kicsit megijedtem a borító láttán, mert alapból elkerülöm az olyan című könyveket, mint A herceg menyasszonya, A király ágyasa, A sivatag asszonya stb.. Szerencsére a fülszöveg meggyőzött, hogy itt nem ilyen jellegű könyvről van szó.

Nagyon szeretem, hogy az írónő tényszerűen írja le az eseményeket és nem megy el a hatásvadász, csöpögős, nyálas irányba. Igen, ennek a könyvnek a fókuszában egy szerelmi történet áll, de sokat dob a dolgon, hogy valós események állnak a háttérben.

Emellett pedig nagyon jól bemutatja Thaiföld mindkét arcát. Az egyik, amit az átlag turista lát és ismer és egy másik, ami nem szerepel az útleírásokban…okkal.

Szeretem az ilyen jellegű könyveket, amik amellett, hogy szórakoztatnak adnak valami plusz tudást is. Nyári olvasmányként mindenkinek ajánlom!

Köszi, hogy elolvastad, ősszel találkozunk! Kellemes nyarat mindenkinek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr2014084841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása