Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 8. (2018. február - Fráter Erzsébet, Farkas Róbert)

2018. február 24. - AmyRose

heti_blog_fejlec-aktualizalhato_3.jpg

Ezen a héten néhány fejlesztő mesekönyvről írok, ami egyaránt lehet érdekes kicsiknek és nagyoknak.

covers_109721.jpg

Fráter Erzsébet: Mesés növények, növényes mesék

Az írónő rengeteg különleges mesét gyűjtött össze a világ minden tájáról, ami ismerteti a különböző növények eredettörténetét. A történet alatt pedig az adott növény rövid botanikai leírása is megtalálható, így egyaránt élvezhető minden korosztálynak.

A könyv egész oldalas, színes képekkel illusztrált. Tényleg egy nagyon igényes kiadványról van szó. Mindenkinek ajánlom, aki valamilyen különlegesebb mesekönyvre vágyik vagy érdeklődik a botanika iránt.

covers_235873.jpg

Fráter Erzsébet: Erzsébet királyné esete a rozmaringgal és más növényes mesék

Az előző könyv folytatása még több érdekes történettel és legendával.

covers_454550.jpg

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról – Hogyan születnek a csillagok?

Ez az első igazán tudományos mesekönyv a témában. A szerző eredetileg a saját kislányának kérdéseire próbált válaszolni az univerzummal kapcsolatban és ebből született meg végül ez a könyvsorozat, melynek ez az első kötete.

Hiánypótló a maga nemében, először angolul jelent meg közösségi finanszírozással és csak aztán jött a magyar verzió. A gyerekek nyelvén magyarázza el a dolgokat, de a lapok alján plusz infókkal szolgál a felnőtteknek is.

Ez a könyv is szép, színes illusztrációkkal van tele, úgyhogy az érdekességen túl szemgyönyörködtető is. A következő kötet március elején jelenik meg és a fénysebességről fog szólni.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr6213694640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása