Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 5. (2018. február - Tamás Zsuzsa, G. Szász Ilona)

2018. február 03. - AmyRose

heti_blog_fejlec-aktualizalhato.jpg

Imádom a szépen illusztrált mesekönyveket, gyűjtöm is őket. Ez az egész akkor kezdődött, amikor pár éve nagyon sokszor nem tudtam elaludni vagy megdöbbentő hülyeségeket álmodtam. Akkor eszembe jutott, hogy gyerekként ezen mindig segített egy jó kis mese, ezért újra elkezdtem meséket olvasni elalvás előtt és tényleg segített. :)

Ezen a héten két olyan mesekönyvet hoztam, ami egyaránt élvezetes a mese olvasójának és hallgatójának is.

covers_249223.jpg

Tamás Zsuzsa: Macska királylány

Nagyon ötletes, fordulatos mese nem mindennapi szereplőkkel. A félig prózában félig versben elmondott történet során megismerhetjük Bánatos királyfi, Mohos bátyó, Sári rongybaba, Ládafia királyfi és a címben említett macska kalandjait, akiről a végén kiderül, hogy nem is közönséges macska. Szépen illusztrált, nagy alakú, színes könyv, amit tényleg öröm kézbe venni.

covers_349442.jpg

G. Szász Ilona: Álomszövő Pendula

Szegedi Katalin illusztrálta ezt a könyvet, akinek nagy rajongója vagyok. Ha meglátok egy könyvet az ő illusztrálásával nem kérdés, hogy megveszem. Van, hogy csak lapozgatom a könyvet és gyönyörködök benne. Aztán persze jöhet a történet maga.

Az Álomszövő Pendula egy gyönyörű mese. Pendulát furcsa lánynak tartják, aki álomvilágban él, mégis ő lesz az, aki megmenti Palotás városát Markolábtól, aki ellopja az emberek álmait.

Emlékszem, hogy ahogy befejeztem ezt a könyvet teljesen elégedett voltam. Minden szempontból egy tökéletes mesekönyv.

Mindkét könyvet inkább a kicsit nagyobb korosztálytól ajánlanám, inkább úgy 5-6 év fölött. Mivel a történetek eléggé összetettek lehet, hogy a kisebbek nem értenék. Viszont a felnőtteknek nagyon kellemes perceket szerezhetnek.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr6513631012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása