Újraolvasó

Újraolvasó

Borzongás a napernyő alatt

2016. július 16. - AmyRose

Hányszor olvashattuk kedvenc könyveinkben, hogy a főhős annak reményében, hogy elszakadjon a szívét vagy elméjét marcangoló gondoktól, leheveredik a szófára és elővesz egy detektív regényt, hogy elterelje a gondolatait!

Ez a recept tökéletesen alkalmazható akkor is, ha nyaralunk vagy ha van egy röpke fél óránk arra, hogy kinyújtóztassuk elgémberedett tagjainkat és idegeinket.

readingpl_org.gifkép forrása: readingpl.org

Ezekre az értékes percekre szeretnék ajánlani néhány novellás gyűjteményt:

Alfred Hitchcock: Hajmeresztő novellák, Síri üzlet

Hitchcock nem maga írta ezeket a rövid rémtörténeteket, hanem ő válogatta össze a saját kedvenceit ebben a két kötetben.

Remek érzéke volt a borzongatáshoz, úgyhogy biztos nem okoz csalódást annak, aki szereti a filmjeit vagy csak egy kis jeges fuvallatra vágyik a hőségben.

Európa Diákkönyvtár: Klasszikus detektívtörténetek

Ahogy a cím is mutatja ebben a kötetben a klasszikus krimi nagyjaival találkozhatnak a kedves olvasók. Le a kalappal a gyűjtemény elkészítői előtt, mert tényleg olyan szerzőket válogattak össze, akik naggyá tették ezt a műfajt. A klasszikus fordítások pedig csak rátesznek még egy lapáttal.

A szerzők: Edgar Allen Poe, Charles Dickens, Sir Arthur Conan Doyle, Gilbert Keith Chesterton, Raymond Chandler, Agatha Christie, Georges Simenon és Josef Skvorecky.

Tökéletes választás annak, aki nem akar 8-10 krimit magával vinni az utazásra, de vágyik a változatosságra.

Ruth Rendell: Lehull a lepel

Ruth Rendell az egyik legismertebb női krimi író Agatha Christie mellett. Novellái, akárcsak a regényei, kellően felborzolják a kedélyeket. Ijesztő, misztikus, elborzasztó, olvasmányos, minden krimi rajongó számára kötelező nyári olvasmány.

20160716_164708.jpg

Minden kedves blog olvasómnak kellemes és sok könyvélményben gazdag nyarat kívánok! :)

Ha tetszett és olvasnál több hasonlót, like-old a facebook-on is a blogot! :) Köszi! :)

gif forrása: internetreferencement.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr198894124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása