Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 14. (2018. május - A Vörös Ház rejtélye, Agatha Raisin és a boszorkányszombat)

2018. május 06. - AmyRose

heti_blog_fejlec-aktualizalhato_9.jpg

Ezen a héten két szuper krimit hoztam:

covers_9966.jpg

A.A. Milne: A Vörös Ház rejtélye

Az egyik előző posztomban már bemutattam Milne másik remek krimijét, a Micsoda négy nap!-ot. Míg az a könyv inkább egy humoros regény, addig a Vörös Ház rejtélye minden szempontból egy klasszikus amatőr detektívtörténet. Remek fordulatok, félrevezető nyomok, igényesen megformált karakterek. Persze Milne fantasztikus humora itt is megjelenik a szövegben, de látszik, hogy nem ezt helyezte az előtérbe.

Én végigizgultam az egész könyvet, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt vagy szeretné felfedezni a Micimackó írójának egy másik oldalát.

covers_486186.jpgM.C. Beaton: Agatha Raisin és a boszorkányszombat

Ismét egy remek Agatha Raisin krimi, aki szereti ezt a sorozatot, annak nem lesz csalódás.

Mi rajongók nem azért olvassuk ezeket a könyveket (és várjuk feszülten a következő megjelenést), mert annyira fantasztikus irodalmi értéket képviselnek. Egyszerűen a Beaton krimik karaktereit nagyon könnyű megszeretni, mert valóságosak. Az angol vidék bájos házacskáiban megbúvó rosszindulat pedig mindig újabb és újabb bűntényeket szül. Mi pedig örülünk, mert így mindig kapunk egy új Agatha Raisin regényt.

Ebben a posztomban bővebben is foglalkoztam az írónő munkásságával.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr7913895862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása