Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 12. (2018. április - Fogadó a Négy Macskához, Ivy Pocket és az óragyémánt)

2018. április 21. - AmyRose

heti_blog_fejlec-aktualizalhato_7.jpg

Ezen a héten két rendkívül vicces könyvet hoztam. Tökételes a kerti üldögéléshez vagy a limonádézáshoz egy kiülős helyen (csak arra kell vigyázni, hogy ne nevessünk túl hangosan).

covers_82110.jpg

Mirtse Zsuzsa: Fogadó a Négy Macskához

Ez a könyv biztosan tetszeni fog a Gerald Durrell és Brunella Gasperini kedvelőknek. Állati sztorik egy nem hétköznapi családról. A főszereplők az írónő saját családja (a Kicsi, a Nagylány és a Szakállas) és társállataik (változó számú macska, szintén változó számú tengerimalac állomány és egy kutya…nameg ami még adódik). Humorban sincs hiány, hiszen a valós sztoriknál nincsen viccesebb a világon. :)

Macskásoknak, kutyásoknak, állatimádóknak és tulajdonképpen mindenkinek melegen ajánlom!

covers_409812.jpg

Caleb Krisp: Ivy Pocket és az óragyémánt

Na ez az a típusú könyv, amire én mindig vevő vagyok. Elképesztő humor, nagy adag rejtély, pörgős cselekmény, fantáziadús karakterek, áll leejtős grafika és az egész a múlt Angliájában játszódik.

Ez a könyv az Ivy Pocket - trillógia első darabja, már a második kötet is megjelent magyarul, úgyhogy ha valaki nagyon kíváncsi a folytatásra rögtön lecsaphat rá. A harmadik részre még várni kell, remélem nem sokáig.

Különösen Ivy karaktere tetszett, hiszen az ő szemszögéből van elmesélve a történet. Ivy 12 éves, árva és szobalányként dolgozik egy hotelban, ahol meggyilkolnak egy grófnőt. A grófnő a halála előtt Ivy segítségét kéri, hogy egy értékes ékszert juttasson el egy kislánynak. Ivy útra kel, hogy a rábízott feladatot teljesítse, de közben céltáblája lesz azoknak a gonosztevőknek, akik szintén az ékszerre pályáznak. Közben az ékszerről is kiderül, hogy nem egy hétköznapi darab.

Ez így egy átlagos sztorinak tűnik, de itt jön a képbe Ivy karaktere, aki rendkívül naív és meggondolatlan ugyanakkor megdöbbentően magabiztos és bátor. Elég érdekes elképzelései vannak a kedvességről és segítőkészségről. Olyan igazi „utána az özönvíz” típusú lány és mindenkiben mély nyomot hagy a vele való találkozás.

Ajánlom annak, akinek egy nagy adag humorlöketre van szüksége! :D

Köszi, hogy elolvastad! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr7713853972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása