Újraolvasó

Újraolvasó

Heti blog 3. (2018. január - Elizabeth Gilbert, Linnea Dunne)

2018. január 19. - AmyRose

heti_blog_fejlec_3.jpg

Ezen a héten két életmódváltással kapcsolatos könyvet hoztam. Elég, ha csak néhány dolgot próbálunk megváltoztatni vagy konkrétan változtatunk az életünkben, hozzáállásunkban és máris apró csodák történnek.

covers_390773.jpg

Elizabeth Gilbert: Big Magic – Kreatív élet, félelem nélkül!

Elizabeth Gilbert az Ízek, imák, szerelmek írónője, ami talán az egyik legismertebb és legnépszerűbb újrakezdős könyv az elmúlt években. Egy külön blogposztban bővebben is foglalkozom majd vele. Viszont a Big Magic is egy rendkívül jó könyv a kreatív gondolkodásról és életvitelről. Nem kell feltétlenül művésznek lenni ahhoz, hogy valamit alkothassunk. A könyvelő, a villanyszerelő, az író, a házmester, stb. mind létrehoz valamit, alkot. Az a kérdés, hogy alkotás közben észre veszi-e ezt és örömmel csinálja-e? Ha pedig nem élvezi, mer-e belevágni valamibe, amiben hisz?

Részlet a könyvből:

Ha elég messzire visszamegyünk, olyan emberekre bukkanunk, akik nem passzív fogyasztókként várták, hogy történjen velük valami. Ezek az emberek azzal töltötték az életüket, hogy létrehoztak dolgokat.

Tőlük származol.

Mindannyian kreatív emberektől származunk.

Az emberek régóta kreatív lények – elég hosszú ideje és megszakítás nélkül ahhoz, hogy a kreativitást teljesen természetes vonásunknak tekinthessük.

Olyan könyv ez, amit nem csak a januári fogadalombetartós időszakban forgat szívesen az ember, hanem bármikor, amikor úgy érzi, hogy egy kis kreatív útmutatásra, lelkesítésre van szüksége.

covers_445366.jpg

Linnea Dunne: Lagom – A svéd életstílus, amely kiegyensúlyozottá tesz

Mindannyian boldog, nyugodt életre vágyunk. A boldogság talán könnyebben elérhető, mint a nyugalom. A boldogság az apró örömökből fakad, de a nyugalom nagy részben olyan dolgoktól és emberektől függ, amikre/akikre nincs közvetlen hatásunk, nem tudunk befolyásolni.

Persze felmerülhet valakiben, hogy a svédeknek könnyű, hiszen sokkal jobb anyagi körülmények között élnek, sokkal jobb a rendszer, kevesebb az ember és sokkal természetközelibb az életfelfogás. Ez mind így van, de a lagom bárhol megvalósítható. Ez egy életstílus, ami kiterjed étkezési szokásokra, szabadidős tevékenységekre, pihenős rutinra, munkarutinra, családmenedzsmentre, lakberendezésre, emberi kapcsolatokra, cuccok minimalizálására, öltözködésre és legfőképpen hozzáállásra. A lagom-mal nyugodtabbá tehetjük a mindennapjainkat, beiktathatunk új szokásokat, amik teljesebbé tehetik az életünket.

Az élet szinte minden vonatkozására kapunk elindulási alapot, egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé. Mindezt rengeteg színes képpel és illusztrációval gazdagítva. Még a  könyvborító tapintása és a könyv kialakítása is lagom. :)

Köszi, hogy elolvastad! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ujraolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr9013588531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása